• bofram techniek dammer

Dämmer systemen

Bofram is dé specialist als het gaat om het ontwikkelen en bouwen van machines. Zo ook de dämmer systemen die voor de boorwereld een onmisbaar onderdeel zijn. Hoe komt een Dämmer-unit bij Bofram Techniek tot stand?

Afgestemd op praktijk

Wij gaan in gesprek met de klant, maar wat misschien nog belangrijker is is dat wij mee het veld in gaan. Daar spreken wij het boorteam en observeren wij hoe ze te werk gaan. Ook kijken we welke ingrediënten worden gebruikt, zoals bentoniet of grout. Door op deze manier te werk te gaan kom je tijdens het proces erachter wat prettig en niet prettig werkt.

Aandacht voor mens, machine en omgeving

Wij letten op de ergonomie, werkhoudingen en fysieke belasting in het bijzonder. In wat voor omgeving bent u werkzaam, is dit nabij een woonomgeving of een natuurgebied? Dit is van groot belang i.v.m. de geluidshinder. Duurzame ontwikkelingen zoals laag brandstofverbruik kan een doorslaggevende kostenpost op uw wensenlijst zijn. Bofram kijkt of we brandstof besparende oplossingen kunnen aandragen, zodat we de emissie uitstoot (stikstof) kunnen verminderen. Dit kan worden toegepast voor nieuw te ontwikkelen Dämmer-units of het aanpassen en modificeren van bestaand materieel.

Innovatieve oplossingen

We bedenken nieuwe innovatieve oplossingen voor machines en ander materieel. Onze engineeringafdeling werkt de vraagstukken uit die wij in het veld tegenkomen en zo ontstaat de ontwikkeling van een nieuwe machine. Onze experts op constructie, elektrotechnisch, hydraulisch en mechanisch gebied dragen de verantwoordelijkheid dat nieuwe concepten uitgewerkt worden tot praktische, werkbare en veelal kostenbesparende oplossing.

Voordelen dämmer systemen

  • Minder hinder

  • Kostenefficiënt

  • Duurzaam

  • Laag brandstofverbruik

Of vul uw gegevens in en wij bellen u.

Contact

Naam(Vereist)

Wat is dämmer?

Dämmer is één van de ingrediënten die wordt toegepast als vulmiddel. Wanneer is het vulmiddel een volwaardig product? Als schoon water en dämmer wordt gemengd. Hier bestaan diverse soorten recepten voor. Deze zijn ook afhankelijk van welk soort water er wordt gebruikt, leidingwater of schoon oppervlaktewater. De machine kan worden voorzien van een schoonwatertank zodat er altijd water aanwezig is. Hoe wordt de keuze gemaakt voor de omvang van de machine? Dat is van een aantal factoren afhankelijk; wat is de capaciteit, welk recept wordt er gebruikt, hoe groot is de watervoorraad? Als de klant zijn wensen kenbaar maakt kunnen we kijken welke technische snufjes, pompkeuze, transport en andere mogelijkheden er zijn.

Ondergrondse infrastructuur

De komende jaren wordt er veel onderhoud uitgevoerd om de energie-infrastructuur weer up-to-date te maken. Door veroudering van bestaande netwerken zal er rioleringsvervanging plaatsvinden en zullen 5G-netwerken aangelegd worden. Doordat het zowel boven de straat als onder de straat steeds drukker wordt kiezen gemeentes er steeds vaker voor om de ondergrondse infrastructuur duurzaam in te richten. Bij deze keuze kan er gebruik gemaakt worden van de Dämmerpompset. Deze pompunit wordt toegepast voor het vullen van ondergrondse holle ruimten. Deze kunnen ontstaan zijn door vervallen leidingen of mantelbuizen die maar gedeeltelijk gevuld zijn met kabels of loze leidingen. Dämmer wordt ook aangebracht ter voorkoming van verzakkingen van gebouwen en wegen.

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!