• mudd hdd en dämmer systemen

Mud, HDD & Dämmer systemen

Horizontaal gestuurd boren

Bofram Techniek is de specialist op het gebied van MUD, HDD & Dämmer-systemen. Wij engineeren en realiseren HDD Mix sets, Mix- & pomp sets, Recyclers, Bentoniet vacuümsystemen, en Piperollers op maat.

HDD staat voor Horizontal Directional Drilling, oftewel horizontaal gestuurd boren. Dit is een sleufloze techniek die wordt gebruikt bij het aanleggen van ondergrondse leidingen en kabels zonder de weg open te breken. Bij het uitvoeren van deze horizontale boringen heb je o.a. een HDD mix, pomp (en recycle) unit nodig om de benodigde bentoniet oplossing te maken. Met meer dan 35 jaar ervaring aan techniek kunnen wij een gepaste oplossing bieden en gaan wij iedere uitdaging aan met HDD mix, pomp, en recycle units, vacuüminstallaties en piperollers.

MUD, HDD & Dämmer systemen op maat

Door in gesprek te gaan met de klant komen we erachter wat de wensen zijn en waar de klant op dit moment tegen aan loopt. Op deze manier weten we waar ons HDD materiaal aan moet voldoen en kunnen we de klant een nieuwe innovatieve oplossing leveren en het grootste gebruiksgemak te bieden. Ook letten wij op aspecten als de ergonomie, werkhoudingen, fysieke belasting en de omgeving waarin de klant werkzaam is. Onze machines worden volledig in 3D uitgetekend om op deze manier maximaal gebruik te maken van de beschikbare inbouwruimte. Bijvoorbeeld wanneer de mix, pomp en recycle machine in een HDD boorwagen geplaatst moet worden. Door gebruik te maken van een goed doordachte mix van technieken en optimale vormgeving van de tanks, kan er in een korte tijd een bentoniet of grout oplossing aangemengd worden. U kunt dan snel en efficiënt aan de slag met het uitvoeren van de horizontaal gestuurde boringen.

Waarom Bofram?

Wij zijn we een betrouwbare partner voor bedrijven door heel Europa. Hoe onderscheiden wij ons? Wij staan dicht bij onze klant en luisteren naar hun problemen in het werkgebied. Zo kunnen wij gedegen advies geven over onze systemen en de mogelijkheden daarbij. Of het nu gaat om ergonomisch, milieubesparend of een betere aansturing, wij bieden de oplossing.

Of vul uw gegevens in en wij bellen u.

Voordelen: 

√ Laag brandstofverbruik, √ Eenvoudig te onderhouden , √ Gebruiksvriendelijk in bedrijf, √ Robuuste bouwwijze, √ Eenvoudig te bedienen & te onderhouden.

Innovatieve MUD, HDD & Dämmer

Wij hebben een hoog rendement bentoniet pomp-unit ontwikkeld waardoor een significant grotere energiebesparing mogelijk wordt gemaakt. Ook maken wij gebruik van de laatste generatie dieselmotoren. Door gebruik te maken van  hydrauliekpompen met een hoog rendement en een efficiënte aansturing tussen beide systemen kunnen er grote brandstofbesparingen gerealiseerd worden ten opzichte van bestaande mix- en pompsystemen.

Service en onderhoud

Om uw HDD materiaal zo lang mogelijk te behouden met de bijbehorende kwaliteit is het belangrijk om het systeem goed te reinigen en op tijd onderhoud te plegen. Het direct reinigen van de machine bevorderd de levensduur. Om dit proces efficiënter te maken kunnen onze HDD units bijvoorbeeld uitgerust worden met een hogedruk reinigingssysteem. Voor keuringen, onderhoud, reparaties, en innovatieve oplossingen kunt u altijd bij Bofram Techniek terecht, ook als het gaat om een HDD machine die niet door Bofram is gemaakt. Daarnaast bieden wij service op locatie binnen de Benelux en Duitland.