Mix unit van Dieselmotor naar Elektrische aandrijving

Het realiseren van horizontale boringen voor het aanleggen van leidingen en buizen, zonder dat de weg daarvoor opengebroken dient te worden, vraagt specialistische apparatuur. Maar soms ondervinden de boormannen problemen tijdens het gebruik van hun machine en dat zorgt voor ontevredenheid.

Zo kwam Moll Gestuurd Boren met een mix unit naar ons. Zij hadden een paar jaar geleden een mix set gekocht maar de motor werd warm. Hierdoor verminderde de zuigcapaciteit in de loop der jaren. Dit uitte zich in een venturi die niet snel genoeg inzuigt waardoor de bediener volledig in het stof kwam te staan en de wachttijden naar de boormachine opliep omdat er te weinig boorspoeling aanwezig was. Verder was er te weinig capaciteit om de voordruk te houden én te mixen tegelijk. Dit hielp niet mee met de werkvreugde van de boormannen. Toen zijn ze gaan zoeken naar eventuele oplossingen en kwamen ze bij ons terecht. Bofram Techniek heeft geadviseerd om de bestaande mix set in de boorwagen aan te passen en hierbij vooral te focussen op het aanpassen van de dieselmotor naar elektrische aandrijving en de venturi.

Geluidsarme aggregaat en elektrisch aangedreven pomp

Bofram heeft de diepte van het frame van de mix set aangepast zodat deze korter werd. Dit was nodig om ruimte vrij te maken voor de plaatsing van de aggregaat achter de mixset. Tussen de aggregaat en de mix set hebben we een tussenwand geplaatst en we hebben een extra buitendeur in de truck gemaakt zodat de aggregaat ruimte nog steeds bereikbaar is. Nu de ruimte waar de aggregaat zich bevind gescheiden is van de ruimte waar de mix unit staat was het nodig om extra roosters te plaatsen ten behoeve van de inlaat lucht en uitblaas van de aggregaat. De dieselmotor is vervangen door een electro motor die is aangesloten op de dieseltank van de truck. Met een nieuwe besturingskast kan Moll de aggregaat bedienen.

Verder hebben we een Bofram venturi en een andere waaier geplaatst op de mix pomp capaciteit te vergroten met minder stofontwikkeling. Dit resulteert natuurlijk ook in een versneld mixproces en… meer werkvreugde!

Wij wensen Moll Gestuurd Boren veel plezier met hun aangepaste mix unit!

Wil je weten wat er mogelijk is bij jouw mix unit?

Bij Bofram kun je terecht voor advies en aanpassingen aan je bestaande mix pomp unit. Neem gerust contact op zodat we kunnen kijken naar de beste mogelijkheid voor jou specifieke werkzaamheden.