Opbouw Atlas autolaadkraan voor Brandweer Brabant-Noord

Opbouw

Brandweer Brabant-Noord heeft afgelopen week een nieuwe Atlas autolaadkraan in ontvangst genomen. Bofram Techniek heeft deze opbouw gerealiseerd en de wensen van de klant uitgevoerd. Het is een Atlas 126.3E/A3L kraan met een 10.21 meter gieklengte.

Het betreft een opbouw op een bestaande wagen die al was voorzien van een haakarmsysteem. Doordat deze wagen niet van nul af aan kon worden opgebouwd moesten er vele technische aanpassingen worden getroffen, het hulpframe is verzwaard en zodanig aangepast zodat de krachten goed worden overgebracht naar het chassis.

Atlas autolaadkraan

Een van de wensen van de brandweer was dat de autolaadkraan automatisch kan in- en uitvouwen d.m.v. één druk op de knop. De autolaadkraan is voorzien van een hydrauliek systeem voor snelle laad- en los bewegingen. Zo is deze Atlas autolaadkraan uitgerust met een uitgebreid opties aan comfort- en veiligheidsvoorzieningen, zodat u efficiënter kunt werken met een focus op resultaten en niet op bediening. Zo is de kraan bijvoorbeeld beveiligd dat hij nooit de cabine kan beschadigingen. Tevens is er een EAW 4 – elektronische stabiliteitssysteem wat voor optimale stabiliteit van het voertuig zorgt.
De radiografische afstandsbediening is voorzien van diverse werkfuncties en eenvoudig te bedienen en instelbaar.