De voordelen van hydraulische steunpoten op een pompunit

Bofram Techniek bouwt machines op maat met oplossingen naar wens. Dat betekend dat wij voor iedere uitdaging een passende oplossing kunnen bouwen. Door onze jarenlange ervaring in de machinebouw hebben we ondertussen al in diverse sectoren machine oplossingen mogen leveren. Zo ook in de horizontaal en verticaal gestuurde boorwereld. Een zo’n oplossing is het maken van hydraulische steunpoten aan de mix pomp unit of pomp unit. Hydraulische steunpoten zijn hefpoten waardoor de machine in staat is om zichzelf hoog genoeg op te tillen om er met een vrachtwagen/trailer onder te rijden.

De voordelen hiervan zijn als volgt:

Geen autolaadkraan nodig 

Doordat de unit zich zelf op een dieplader kan zetten is er geen autolaadkraan nodig. Dat betekend dat er geen specifieke vrachtwagen met zware (Atlas) autolaadkraan of externe autolaadkraan nodig is om de unit te op of af te laden. Dat scheelt tijd en geld.

Flexibele transport mogelijkheden 

Als gevolg van het niet nodig hebben van een kraan kan bijna iedere oplegger, vrachtwagen of dieplader de unit met hydraulische steunpoten heel eenvoudig verplaatsen. Dat is handig omdat deze vaak dichtbij en beschikbaar te vinden zijn dan speciale vrachtwagens met zware autolaadkraan. Dat scheelt in de kosten.

Makkelijk plaatsen 

De chauffeur van de vrachtwagen kan in zijn eentje de unit op de gewenste plek zetten. Hij hoeft alleen maar de vrachtwagen op de plek naar wens te rijden en de steunpoten kunnen op afstand bediend worden. Wanneer deze de grond bereikt hebben kan hij de vrachtwagen onder de unit uitrijden en de unit laten zakken. Dat scheelt tijd en het manoeuvreren met de kraan.

Bofram hoge druk pomp set hdd bfp 2000 D met hydraulische steunpoten

Bofram is gespecialiseerd in machinebouw op maat voor gestuurde boringen

De door Bofram ontwikkelde en gebouwde units zijn op afstand bedienbaar. Ze voorzien het proces van een gecontroleerde hoeveelheid bentoniet om de horizontale boring soepel te verlopen en kunnen uitgebreid worden met diverse opties die het werk in de HDD sector makkelijker maken.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben of meer informatie willen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Advies of vragen over oplossingen op maat?

Bel voor een afspraak 0486-459045 of mail naar info@bofram.nl