“Éen op drie straten in Nederland moeten opgebroken worden”
of toch niet?

Laatst zagen we in het NOS nieuws dat voor 2050 een op de drie straten opgebroken moet worden ten behoeve van de aanleg van nieuwe groene elektriciteits kabels. Dit omdat de huidige elektriciteits kabels te licht zijn voor de energie hoeveelheid die wij van ze vragen. De vraag naar elektriciteit zal in de toekomst alleen maar groeien. Het wordt namelijk steeds populairder om een elektrische warmtepomp te plaatsen of elektrisch gaan rijden. Allemaal voor het klimaat. En om deze duurzame energie te faciliteren is er in totaal 60.000 tot 80.000 kilometer nieuwe kabel nodig in de grond. Dat zijn behoorlijk veel straten en behoorlijk veel inwoners van Nederland die hier tijdelijk overlast van gaan ondervinden. Of toch niet?

Horizontaal Gestuurd Boren

Horizontaal gestuurd boren is een sleufloze techniek die wordt gebruikt bij het aanleggen van ondergrondse leidingen en kabels zonder de weg open te breken. Dat betekend dat deze techniek ervoor kan zorgen dat er veel minder straten opgebroken hoeven te worden, dus minder overlast! Maar nu.. Hoe gaat dit in zijn werk. Bij het uitvoeren van deze horizontale boringen is er eerst goede voorbereiding nodig om ervoor te zorgen dat de boring niet ineens dwars door de glasvezel kabel (oftwel de WIFI kabel) heen boort want dat veroorzaakt natuurlijk ook overlast. Als de boring voorbereid is, is er natuurlijk goed materiaal nodig en gespecialiseerde boormannen om de machines te besturen.

Dit materiaal bestaat onder andere uit een boormachine om de daadwerkelijke boring uit te voeren. Een mix pomp set om een bentoniet oplossing te maken. Pipe rollers, een aggregaat, een recycler, en ander materiaal kan hier ook onderdeel in zijn. Ik hoor je denken; dat zijn flink wat machines die in de straat staan. Kan ik mijn huis dan nog wel bereiken?

Compact of verrijdbaar

Tegenwoordig kunnen de machines heel compact gebouwd worden waardoor de machine met een kleiner formaat dezelfde prestaties kan leveren. Daardoor is er maar weinig plek nodig om voor de machine en dat is praktisch wanneer je in een smalle straat de boring moet uitvoeren. Anderzijds kan het overgrote deel van de machines in een vrachtwagen gebouwd worden, een zogenoemde boorwagen. Dat betekend dat je plek nodig hebt voor de vrachtwagen en om de boormachine die in de vrachtwagen staat eruit te rijden. Maar.. dit betekend ook dat de machines heel makkelijk te verplaatsen zijn. Hierdoor wordt het mogelijk dat bijvoorbeeld een vuilniswagen ’s avonds toch nog je huis kan bereiken tijdens de dagen dat er boringen plaats vinden in jouw straat.

Bofram Techniek

Bofram Techniek is een machinebouwer op maat. Wij engineeren en realiseren o.a. verschillende mix pomp sets voor zowel het verticaal boren als het horizontaal boren. Wij denken mee in het proces en ons doel is om een machine te bouwen die voldoet aan de klantwensen maar ook een zo fijn mogelijke werkplek geeft voor het personeel en zo min mogelijik overlast voor de omgeving .Dus mocht je vragen hebben omtrent HDD machines of HDD materiaal dat specifieke eisen/wensen betreft, neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken we samen naar een goede oplossing voor jou project en wie weet kunnen we samen zorgen dat duurzame energy gefaciliteerd wordt met het behoudt van de huidige straten en met minder overlast voor de bewoners van Nederland.

Bofram BFM 250
hdd mix pomp set in boorwagen