Een stalen mud mix tank of een aluminium mud mix tank?

Mud mix systemen bestaan er in alle soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een mud mix tank met een haakarmsysteem, een mix set op rupsbanden of een complete HDD boorwagen. Daarnaast zijn er ook tal van opties die je kan toevoegen aan je mix unit, zoals een autolaadkraan of een lampentoren. Het kan allemaal. Maar waar we het nog niet vaak over gehad hebben is het verschil in materiaal van de tanks voor het mixen, want dat is er ook!

Bofram Techniek levert zowel een stalen mud mix set als een aluminium mix tank. Beide materialen worden vaak gebruikt bij metaalconstructies en beide bieden ze voordelen hebben voor de horizontaal en verticaal gestuurde boorwereld.

Een stalen mud mix tank

Staal is een heel sterk materiaal. Een stalen mud mix tank vervormd dan ook niet snel als gevolg van blootstelling aan externe krachten. Denk aan hoge temperaturen of wanneer er een andere machine per ongeluk tegenaan komt. Verder is staal langdurend beschermd tegen corrosie, onbrandbaar en onderhoudsarm. Kortom, een stalen mud mix tank gaat langdurig  mee. Maar… staal is ook zwaar en is niet geluidsisolerend. Dit is vooral een nadeel voor het vervoeren van de mud mix unit en voor de boormeesters die met de machine werken. Bofram Techniek probeert deze nadelen natuurlijk te minimaliseren door geluidsisolerend materiaal te plaatsen en de constructie zo licht mogelijk te engineeren, maar het blijven wel eigenschappen van staal. Een voorbeeld van een stalen mix tank is de BFM 2000 E.

Een aluminium mud mix tank

Aluminium is juist een heel licht materiaal. Dit maakt het vervoeren van een aluminium mud mix tank een stuk eenvoudiger. Een ander groot pluspunt aan aluminium HDD materiaal is dat het goed bestand is tegen corrosie en het is 100% recyclebaar! Maar.. aluminium is wel een stukje duurder in vergelijking met staal en het lassen van aluminium vergt meer aandacht. Dit eerste kunnen wij helaas niet veranderen maar het laatste is voor onze specialisten geen probleem! Een voorbeeld van een aluminium mix unit is de BFM 1000 D.

BFM 2000 EK mixset met kraan mud mix tank
BFM 1000 D mixset aluminium mud mix tank

Bofram mix units

Benieuwd naar de verschillende modellen die wij hebben in staal of aluminium? Kijk dan gerust even naar de BFM 2000 EK of de BFM 600 D. Wilt u liever een mix unit die wij momenteel alleen in staal aanbieden in aluminium? Neem dan gerust even contact met ons op en we kijken naar de mogelijkheden. Wij bouwen mix tanks op maat en helemaal naar wens. Dus of het nu van aluminium is of van staal of met een autolaadkraan of een mix unit compleet opgeleverd met boorwagen. Voor ons is dat allemaal geen probleem. Wij staan altijd voor u klaar om bij te dragen aan een zo fijn mogelijke horizontale en verticale boring.