Hydraulisch gesloten systeem pompen op de PTO

Sleufloos boren

Bofram Techniek bouwt verschillende boorwagens voor gebruik in de sleufloze boorwereld. In deze boorwagen zit de mix pomp set voor het mixen en verpompen van bentoniet. Door het compacte design van deze set is er vaak nog ruimte over in de boorwagen voor overig horizontaal gestuurd boormateriaal, zoals de boor zelf.

Mix pomp set aandrijving

Om de mix pomp set in de boorwagen te laten draaien is er natuurlijk een aandrijving nodig. Bij Bofram Techniek willen we optimaal gebruiksgemak voor de klant. Dit houdt in dat de aandrijving niet te veel geluid mag maken en niet te veel plaats in mag nemen. Onze oplossing? De hydraulisch gesloten systeem pomp wordt aangesloten op de PTO onder de vrachtwagen. Er is gekozen voor een gesloten systeem pomp omdat de hydrauliek motor van de hogedruk pomp eenvoudig en nauwkeurig geregeld kan worden zodat de klant een constante vloeistof stroom heeft in liters en druk. Daarnaast worden ook de mix pomp en de haspel aangedreven door de gesloten systeempomp.

Doordat de diesel motor van de vrachtwagen de mix pomp set aandrijft is er geen extra dieselmotor nodig. Wanneer de mix pomp elektrisch aangedreven wordt is er in dit geval ook geen extra aggregaat nodig. Het voordeel hiervan is dat je ruimte bespaart en dat je een Stage 5 / Euro 6 motor hebt die aan de laatste emissie normen voldoet.

Kramp hydrauliek

Waar wij deze pomp vandaan halen? Voor dit project en vele andere projecten werken we graag samen met Kramp. Zij hebben een onwijs breed assortiment, een super snelle levering, en wanneer we bezig zijn met een uniek project kunnen we altijd terecht voor advies van technische experts om zo tot een specifieke samenstelling van onderdelen te komen.

Kramp: “We voegen graag ons brede assortiment, kennis en expertise toe aan een bedrijf zoals Bofram Techniek, dat komt tot prachtige technische oplossingen! “

Voordelen

  • Ruimte besparend
  • Mix pomp set voldoet aan laatste emissie normen
  • Geluidsreducerend doordat de diesel motor niet in de bak staat