Opbouw bedrijfswagens
Kipper, laadkleppen en autolaadkranen

Opbouw bedrijfswagens en kippers door Bofram Techniek. Wij leveren en monteren diverse merken kipper opbouw, laadkleppen en autolaadkranen. Een breed assortiment aan mogelijkheden als u op zoek bent naar een opbouw voor uw truck of lichte bedrijfswagen. In de range van 3,5 tot 50 ton kunnen wij diverse opbouwen leveren, denk hierbij aan een 3-zijdige kipper, achter over kipper of een vaste laadbak, dit alles is in combinatie mogelijk met een betrouwbare Atlas autolaadkraan.

Bent u werkzaam in de wegenbouw, gemeenten, afvalophaaldienst of verantwoordelijk voor reparaties van uw wagenpark binnen uw bedrijf of organisatie? Een vaste laadbak met Atlas autolaadkraan kan de ideale oplossing zijn. Door gebruik te maken van een autolaadkraan kunt u zonder zware handelingen uw gereedschap of machines van de auto laden en lossen. Met een capaciteit die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld een trilplaat, stamper of aggregaat te kunnen laden en lossen.

De gehele bedrijfswagen opbouw kunnen wij voor u voorzien, na het bespreken van de klantwens komen wij met een voorstel zoals de opbouw eruit gaat zien. Vervolgens gaan wij over tot productie, waarbij we tijdens de opbouw nauwlettend in contact staan met u als klant. Hieronder onze vervolgstappen:

bofram opbouw Kipper

Ontwerp

Om een goed ontwerp te krijgen van de kipper of bedrijfswagen is het soms noodzakelijk dat we op locatie waar het voertuig veel ingezet wordt te verwerken in ons concept, zo kan Bofram een beter inzicht krijgen in het totaalplaatje. Na overleg kunnen wij de klantwens op papier zetten. De wensen zetten wij om in een 3D-model tekening en bespreken we deze met de klant. Na de goedkeuring van de klant wordt de tekening uitgewerkt voor productie en de opdrachtbon voor de werkplaats wordt gemaakt en de onderdelen worden besteld.

Materiaal

Tijdens het dagelijks overleg met engineering, planning en productie wordt het materiaal wat is besteld gecheckt en overhandigd aan de werkplaats. Dit wordt per onderdeel bekeken en er wordt besproken welke volgorde van stappen ze gaan werken. Profielen worden op maat gezaagd en afgebraamd en eventuele profielen worden voorzien van gaten. Kant en klare lasonderdelen worden aan het project toegevoegd. Snij- en zetwerk wordt door onze toeleverancier verzorgd en bij binnenkomst van de materialen wordt alles samengevoegd en in de projectbak geplaatst.

Opbouw kipper Bofram

Lassen

De zinkgaten worden nagekeken of het de juiste posities heeft en of ze goed zijn geboord. Dat geldt ook voor al het snij- en zetwerk wat wij  hebben ontvangen van de toeleveranciers. Als alle profielen zijn beoordeeld wordt het orderpakket samengesteld volgens tekening. Nadat alles is gelast zo ook de kraanvoet wordt een lascheck uitgevoerd aan de hand van een controlelijst.

Conserveren / Verzinken:

Al onze laadbakken worden gestraald gescopeerd en gelakt in 2K lak of thermisch verzinkt,

Als er voor verzinken wordt gekozen worden de staaldelen in volbad verzonken. Deze manier van verzinken wordt het chassis van binnen en buiten beschermd.

Opbouw en afmonteren:

Als alle componenten retour zijn van conserveren wordt alles volgens de werkorder gemonteerd .

Zo worden de kisten en verlichting gemonteerd. De Bodem, rongen, zijborden verlichting en spatborden worden opgebouwd volgens de RDW normering. De autolaadkraan wordt gemonteerd op het hulp chassis, de hydraulische slangen worden op maat gemaakt en gemonteerd. De autolaadkraan wordt elektrisch aangesloten en getest. Bij het voltooien van het complete voertuig wordt er door de afdeling kwaliteitscontrole een grondige controle uitgevoerd en na akkoord aangemeld bij de RDW voor de officiële keuring.

Is het product goed gekeurd monteren wij de kentekenplaat en wensen wij de klant veilige kilometers toe.

Opbouw kipper Bofram

Bofram is gespecialiseerd in maatwerk opbouw

Ieder bedrijf is anders en heeft dus andere eisen. Daarom verzorgen wij bij Bofram maatwerk voor al onze klanten, zo leveren wij een product dat voldoet aan alle specifieke wensen. Door echt in gesprek te gaan met onze klanten levert ons team klant specifieke oplossingen. Bofram denkt met u mee omdat wij willen dat onze klanten met een functioneel product onze zaak uit gaan.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen of opmerkingen hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Advies of vragen over maatwerk opbouw?

Bel voor een afspraak 0486-459045 of mail naar info@bofram.nl