Waarom een Atlas autolaadkraan op je gestuurd boren machine set?

Tijdens het uitvoeren van horizontaal gestuurde boringen heb je, onder andere, een boorrig, een HDD mix en pomp unit, bentonietpoeder, en een boorkop nodig. Veel van deze dingen hebben een behoorlijk gewicht. Het tillen van zakken met 20 kg bentoniet is helaas niet heel erg goed voor onze rug, net zoals het terug leggen van de boorkop in de boorwagen. Daarnaast is het ook tijdrovend om zulke zware objecten op te tillen. Daarom is het handig om een Atlas autolaadkraan / T-kraan op je horizontaal gestuurde boorset te overwegen;

Optie 1: Wanneer deze autolaadkraan geplaatst is op de HDD mix en pomp unit kan het een big bag bentoniet boven de hopper tafel houden. Zo hoeft men geen zware zakken bentoniet te tillen. Dit is beter voor de ergonomie. Daarnaast is het ook nog eens tijdsbesparend, omdat het maar om één grote zak bentoniet gaat in plaats van meerdere kleine zakken.

Kraan op hdd set

Optie 2: Wanneer de autolaadkraan geplaatst is in een boorwagen kan hij bijdragen aan het opruimen van de benodigde spullen bij een boring. Zo kan deze kraan de boorkop in de boorwagen leggen en hoeft men dit niet met een paar man op te tillen. Ook dit is beter voor de ergonomie en kan het tijd uitsparen bij het opruimen. Er hoeft namelijk maar één persoon de kraan te bedienen, dus de andere collega’s kunnen verder met de andere werkzaamheden.

BFM 400 D Bofram Boorwagen Holland Drilling

Optie 3: Wanneer de autolaadkraan geplaatst is op een boorrig kan hij bijdragen aan het plaatsen van de boorstangen in de boorrig. Deze stangen zijn te zwaar om te tillen waardoor een extra kraan nodig is. Bij deze oplossing is de Atlas kraan gemonteerd op de boorrig en hoeft er dus geen extra transport uitgevoerd te worden om een kraan voor de boorstangen ter plaatse te krijgen.

autolaadkraan op boorrig

Bofram Techniek B.V.

Bofram is dealer van Atlas autolaadkranen en specialist in het maken van mix, pomp, en recycle units voor horizontaal gestuurde boringen. Wij kunnen een op maat gemaakte combinatie van machines voor sleufloze boringen en een Atlas autolaadkraan maken of een Atlas autolaadkraan aan uw bestaand HDD materieel toevoegen. Voor vragen of meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

De door Bofram ontwikkelde en gebouwde HDD units zijn 100% op afstand bedienbaar en voorzien het horizontaal gestuurde boor proces van een gecontroleerde hoeveelheid bentoniet oplossing. Op de afstandbediening zijn de liters, werkdruk en motor toeren afleesbaar. Voordelen: grote besparingen op o.a. brandstof, tijd, en bentoniet poeder, storingen zijn snel te detecteren. De optionele Atlas autolaadkraan is een fijne en veilige oplossing om het werk in de sleufloze boor wereld minder belastend te maken.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen of opmerkingen hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

Advies of vragen over gestuurde boringen?

Bel voor een afspraak + 31 (0)486-459045 of mail naar info@bofram.nl