Project Hogedrukpomp unit BFP3600D

Bofram Techniek staat paraat voor iedereen die machinebouw op maat nodig heeft.

De geavanceerde diesel-hydraulisch aangedreven hogedrukpomp unit, mét een krachtige Stage V Deutz 18.0L6 motor (622 kW), heeft een slimme regeling wat zorgt voor een optimale afstemming tussen het hydraulieksysteem en de dieselmotor. Dit resulteert in een grote brandstofbesparing. De hydraulische aandrijving is in samenwerking met Motrac (Linde Hydrauliek) ontwikkeld.

De Triplex hogedruk mud pomp (Schäfer BTC 70-80) levert indrukwekkende prestaties: 3600 liter per minuut bij een maximale werkdruk van 90 bar! Dit met 230 omwentelingen per minuut, wat resulteert in lage slijtage en een lange levensduur van de Liners. De pomp is voorzien van een Aanzuigfilter, Liner Wash, Spatsmering op Lagers, Pressure Reset Relief Valve en Bypass klep. Deze compacte pomp is qua formaat gelijk aan een 20Ft container.

Het 9 inch display op de machine biedt gebruikers volledige controle. Zo is duidelijk zichtbaar hoeveel liter er gepompt wordt en bij welke druk. Het automatisch openen van de blow-off valve bij het stoppen van de pomp, zorgt voor extra gebruiksgemak. Bij het opnieuw opstarten pakt de pomp de laatste instellingen direct weer op.

En als klap op de vuurpijl is er ook een elektrisch aangedreven variant beschikbaar!