Renovatie materieel RWZI Nieuwveer

Uw materieel kan tijdens werkzaamheden onderhevig zijn aan slijtage, waardoor revisie noodzakelijk is. Bofram Techniek heeft alle kennis in huis om materieel te reviseren. Zo zijn wij momenteel bezig met een gecompliceerde renovatie van een riool water zuivering installatie voor onze opdrachtgever Van Boekel Groep uit Zeeland.

Door onze samenwerking tussen van Boekel en Bofram zijn wij op de hoogte van de projecten die Van Boekel heeft draaien, zo zijn we dus ook betrokken bij het project RWZI Nieuwveer in Breda.

Omdat dit project een aantal te renoveren objecten heeft hebben we ze per onderdeel omschreven.

Loopwagen:

De loopwagen is voorzien van nieuwe lagers, assen en loopwielen. Omdat de loopwielen niet meer op de markt te koop zijn hebben wij deze speciaal op maat laten maken. Ook de originele lagers zijn ook niet meer te verkrijgen waardoor we de juiste alternatieve lager blokken met lagers hebben uitgezocht. Gevolg hiervan was dat de smeerleiding aangepast moest worden op locatie. en we deze hebben vervangen voor een nieuwe RVS smeerleiding.

Zandwasser:

Bij de zandwasser waren de lagers en pennen versleten en hebben we deze speciaal op maat gemaakt omdat deze ook niet meer op de markt zijn aan te komen. Tijdens het demonteren van de pennen en bussen in onze werkplaats kwamen we nog meer versleten onderdelen tegen. Op het moment dat je materieel gaat demonteren is er de kans dat je nog gebreken kan tegenkomen die in eerste instantie niet zichtbaar zijn. Zo waren er pennen die de twee aan elkaar verbinden ingesleten. Deze hebben we laten draaien samen met de Silent Blocks ,die tevens ook versleten waren.