Complete opbouw boorwagen met HDD mixunit

Bofram Techniek heeft een boorwagen voor het uitvoeren van horizontaal gestuurde boringen opgebouwd. Op deze pagina wordt per fase uitgelegd hoe dit project is verlopen.

Het opbouw proces van de boorwagen

Fase 1 De wensen van de klant omtrent het HDD materiaal

Horizontaal gestuurd boren, of Horizontal Directional Drilling (HDD), is het realiseren van horizontale boringen voor het aanleggen van leidingen en buizen, zonder dat de weg daarvoor opengebroken dient te worden. Dit vraagt natuurlijk om specialistisch apparatuur, zoals een boorwagen met een hdd mix en pomp set.

Onze klant is actief in het horizontaal boren en wilde graag een nieuwe inbouw mixunit voor in een vrachtwagen die hij kan gebruiken met zijn Ditch Witch boormachine. Na telefonisch contact zijn we om de tafel gaan zitten om de specificaties en wensen goed te bespreken. Op deze manier heeft Bofram een goede blauwdruk gekregen van de wensen van de klant.

Na deze gesprekken zijn de details uitgewerkt door onze engineers. Ze hebben hier nog wat ruimtebesparende en geluidsreducerende mogelijkheden aan toegevoegd. Bofram heeft bijvoorbeeld de klant de mogelijkheid gegeven om te kiezen voor een PTO aangedreven hydrauliek pomp, zodat er geen extra motor in de boorwagen nodig is. Dit is ruimte- en geluids-besparend. Na wat laatste detail aanpassingen en het akkoord gaan van beide partijen konden we aan de slag.

Fase 2 Voorbereiding van de opbouw boorwagen en hdd mixunit

De voorbereiding bestaat onder andere uit het engineeren en maken van de tekeningen, het bestellen van de onderdelen, en het plannen van de verschillende opbouw fases. De tekeningen zijn belangrijk zodat het hele team precies weet hoe de onderdelen eruit zien, en hoe ze gemonteerd en/of geplaatst moeten worden. We moeten natuurlijk zorgen dat de juiste specialisten op het juiste moment aan het juiste onderdeel werken om alles zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

Fase 3 De complete opbouw van de boorwagen en hdd mix unit

Toen de MAN vrachtwagen binnenkwam zijn we begonnen met opbouwen. Als eerste is het hydraulische aandrijvingssysteem gemonteerd. Deze zit aan de onderkant van de vrachtwagen om ruimte te besparen. Daarna zijn er drie watertanks geïnstalleerd. Waarom drie? De klant wilde graag één schoonwater tank, één mixtank, en één voorraadtank voor het gereed product. Op deze manier heeft de klant altijd een buffer van zowel schoonwater als het gereed product. Daarna is het frame van de bentoniet hoppertafel opgebouwd. Ook het leidingwerk monteren in de boorwagen hoort bij deze fase.

Fase 4 Het poeder coaten van de constructie delen in de boorwagen in de gewenste kleuren

Wanneer al het constructie werk op maat is gemaakt voor de boorwagen wordt deze weer deels afgebroken. De delen worden naar de poeder coater gebracht. Hier worden ze eerst gestraald, dus volledig schoon gemaakt. Daarna worden ze geschoopeerd, dit minimaliseert oxidatie. Als laatste worden de delen gepoedercoat, zodat ze de gewenste kleur krijgen. In dit geval is er gekozen voor blauw omdat dit de bedrijfskleur van de klant is. Als de delen gereed zijn worden ze teruggeplaatst in de boorwagen en kan het installeren en monteren van de onderdelen verder gaan. Dit is ook het moment dat de pomp wordt gemonteerd en elektro wordt geïnstalleerd in de boorwagen.

Fase 5 De testfase en laatste checks

Als alle onderdelen in de boorwagen gemonteerd zijn, gaan we de test fase in. In deze fase kijken onze specialisten of de HDD unit naar behoren werkt en of er nog kleine aanpassingen gedaan moeten worden. Omdat al onze projecten uniek zijn, zitten veel constructies anders in elkaar en is dus ook iedere test fase weer uniek. Bofram voert iedere test met veel zorgvuldigheid uit, zodat de klant zo min mogelijk onvoorziene situaties tegenkomt.

Fase 6 De oplevering van het eindproduct, gebruiksklaar voor horizontale boringen

Op het moment dat onze specialisten helemaal tevreden zijn met de prestaties van de HDD unit in de boorwagen, wordt hij gereed gemaakt voor oplevering. Dat betekend dat de klant de boorwagen kan komen ophalen, of Bofram levert hem op locatie. Als de boorwagen is opgeleverd wordt er een moment afgesproken waarop Jos komt kijken hoe de boorwagen in de praktijk zijn werk doet en of de klant volledig tevreden is.

Bofram wenst de boorploeg van Dekabo veel veilige boormeters!

Specificaties

● Mixen en hoge druk pompen onder belasting gelijktijdig te gebruiken

● Op maat gemaakt voor een laadbak waarin ook de boormachine te plaatsen is

● Hydraulische aandrijving op PTO van truck, vast dieselmotor toerental

● Draadloze afstandsbediening met Drukaflezing en Liters per minuut

● Hydraulisch aangedreven slang haspel 50 meter met 1 1/4” hoge druk slang

● 3x 3000 liter tank voor de voorraad van schoonwater, gemixt product en mix-tank.

● Niveau meting mix tank zodat de mix pomp automatisch stopt bij laag niveau ( laag niveau beveiliging).

● Niveau meting voorraad tank zodat de HD pomp automatisch stopt bij laag niveau ( laag niveau beveiliging).

● Hoge druk pomp te gebruiken om de machine te reinigen hoge druk pomp

● KSB mix-pomp met mechanische afdichting