Complete opbouw boorwagen met HDD mixunit

Bofram Techniek is bezig met de opbouw van een boorwagen voor het uitvoeren van horizontaal gestuurde boringen. Op deze pagina houden we jullie op de hoogte van de voortgang van dit project en geven we jullie meer informatie over wat er in elke fase gebeurd.

Het opbouw process van de boorwagen

Fase 1 De wensen van de klant omtrent het HDD materiaal

Horizontaal gestuurd boren, of Horizontal Directional Drilling (HDD), is het realiseren van horizontale boringen voor het aanleggen van leidingen en buizen, zonder dat de weg daarvoor opengebroken dient te worden. Dit vraagt natuurlijk om specialistisch apparatuur, zoals een boorwagen met een hdd mix en pomp set.

Onze klant is actief in het horizontaal boren en wil graag een nieuwe inbouw mixunit voor in een vrachtwagen die hij kan gebruiken met zijn Ditch Witch boormachine. Na telefonisch contact zijn we om de tafel gaan zitten om de specificaties en wensen goed te bespreken. Op deze manier heeft Bofram een goede blauwdruk van de wensen van de klant.

Na deze gesprekken zijn de details uitgewerkt door onze engineers. Onze engineers hebben hier nog wat ruimtebesparende en geluidsreducerende mogelijkheden aan toegevoegd. Bofram heeft bijvoorbeeld de klant de mogelijkheid gegeven om te kiezen voor een PTO aangedreven hydrauliek pomp, zodat er geen extra motor in de boorwagen nodig is. Dit is ruimte- en geluids-besparend. Dit is voorgelegd aan de klant. Na wat laatste detail aanpassingen en het akkoord gaan van beide partijen gaan we aan de slag.

Fase 2 Voorbereiding van de opbouw boorwagen en hdd mixunit

De voorbereiding bestaat onder andere uit het engineeren en maken van de tekeningen, het bestellen van de onderdelen, en het plannen van de verschillende opbouw fases. De tekeningen zijn belangrijk zodat het hele team precies weet hoe de onderdelen eruit zien, en hoe ze gemonteerd en/of geplaatst moeten worden. En we moeten natuurlijk zorgen dat de juiste specialisten op het juiste moment aan het juiste onderdeel werken om alles zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

Fase 3 De complete opbouw van de boorwagen en hdd mix unit

Toen de MAN vrachtwagen binnenkwam zijn we begonnen met opbouwen. Als eerste is het hydraulische aandrijvingssysteem gemonteerd. Deze zit aan de onderkant van de vrachtwagen om ruimte te besparen. Daarna zijn er drie watertanks geïnstalleerd. Waarom drie? De klant wilde graag één schoonwater tank, één mixtank, en één voorraadtank voor het gereed product. Op deze manier heeft de klant altijd een buffer van zowel schoonwater als het gereed product. Daarna is het frame van de bentoniet hoppertafel opgebouwd. Ook het leidingwerk monteren in de boorwagen hoort bij deze fase.

Fase 4 Het poeder coaten van de constructie delen in de boorwagen in de gewenste kleuren

Wanneer al het constructie werk op maat is gemaakt voor de boorwagen wordt deze weer deels afgebroken. De delen worden naar de poeder coater gebracht, zodat ze de gewenste kleur krijgen. In dit geval is er gekozen voor blauw omdat dit de bedrijfskleur van de klant is. Als deze gereed zijn worden ze teruggeplaatst in de boorwagen en kan er verder gegaan worden met het installeren en monteren van de onderdelen.

Wordt vervolgd…