Vrachtwagenopbouw met kraan en haakarmsysteem

Bofram Techniek is specialist op het gebied van vrachtwagenopbouw op maat. De klant wensen omtrent het opbouwen van een vrachtwagen staan bij ons centraal. Een autolaadkraan, een haakarmsysteem, een laadvloer of juist een bakopbouw, Bofram Techniek staat open voor iedere uitdaging. Dit keer staat er een vrachtwagenopbouw met kraan en haakarmsysteem op de planning. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de voortgang van dit project en geven we meer informatie over wat er in elke fase gebeurd.

Het opbouw process van de vrachtwagen

Fase 1 De wensen van de klant omtrent de opbouw

Ieder bedrijf is anders en voert andere werkzaamheden uit. Daardoor is het dus ook niet gek dat ieder bedrijf een andere vrachtwagen constructie nodig heeft om zijn werk zo efficient mogelijk uit te voeren. Bij Bofram Techniek is het mogelijk om een speciale op maat gemaakte constructie te laten engineeren op een vrachtwagen die jouw voorkeur heeft. De klant van dit project wilde graag een kraan en haakarmsysteem op zijn vrachtwagen. Deze vrachtwagen zal gebruikt worden bij het Horizontaal Gestuurd Boren (HDD), een sleufoze boortechniek waarbij het van groot belang is dat o.a. de boorstangen makkelijk verplaatst kunnen worden en de logistiek rondom de horizontale boring efficient uitgevoerd kan worden.

Verder zal deze vrachtwagen voorzien worden van een extra hydrauliek aansluiting zodat er de mogelijkheid is om een extra HDD unit te voorzien van aandrijving. In dit geval, wordt de extra aansluiting vooral gebruikt ten behoeve van een vacuum installatie om de bentoniet uit het boorgat te zuigen. Om te realiseren dat de vrachtwagen drie verschillende systemen om de beurt kan voorzien van aandrijving, moeten we rekening houden met een hydrauliek systeem die een hydrauliek olie volumestroom (L/min) verstrekt die groot genoeg is. Een ander belangrijk punt bij deze vrachtwagen is de vangmuil, de 3.5 tons trekhaak en de verstelbare safety bumper, zodat er zowel lange als korte containers op de vrachtwagen getrokken kunnen worden.

Fase 2 Voorbereiding van de vrachtwagenopbouw met kraan en haakarmsysteem

Ter voorbereiding moet natuurijk het benodigde materiaal besteld worden. De keuze is gevallen op een Atlas kraan, een 33 ton meter kraan. Deze Atlas kraan is 4 x uitschuifbaar en is voorzien van een rotator om de last makkelijk te draaien. Het haakarmsysteem is besteld bij VDL, een 30 tons haakarmsysteem met schuifknik. Wanneer zowel de kraan en het haakarmsysteem als de Volvo vrachtwagen (BAS truck center in Veghel) geleverd waren konden we aan de slag.

Wordt vervolgd…