Elektrische mixcontainer op haakarmslede

Uitbreiding van het HDD machinepark

Wanneer je goed presteert en de vraag naar jouw horizontale boringen groeit heb je soms extra materiaal nodig. In dat geval zal je na moeten denken over het huren van deze extra machine of toch te investeren in een uitbreiding van je HDD machinepark. Na een periode van huren merkte Moll Gestuurd Boren dat de vraag naar boringen bleef groeien waardoor ze besloten hebben hun HDD machinepark uit te breiden met een nieuwe op maat gemaakte mix set.

Elektrische mixcontainer op haakarmslede

Moll Gestuurd Boren heeft gekozen voor een elektrische mixcontainer met haakarmslede. Door deze haakarmslede kan de mixcontainer op een vrachtwagen getrokken worden om hem zo makkelijk te transporteren. De stalen constructie van de mixcontainer heeft een aflopende bodem, een verlaagd leegloop punt en een verlaagd aanzuigpunt voor de pomp. Op deze manier kan de pomp meer bentoniet oplossing uit de tank aanzuigen zonder dat er lucht bijkomt. Daarnaast is het natuurlijk ook handig wanneer je de mixcontainer aan het reinigen bent.

Wat ook opvalt aan de BFM2000E is de verhoogde hoppertafel die bereikbaar is via een vaste trap. Door de hoppertafel boven de pompen te plaatsen houden we de mixcontainer zo compact mogelijk en zo kan de boormeester goed zicht houden over zowel de tank van de mixcontainer als de omgeving. Voor optimaal gebruiksgemak heeft de RVS besturingskast extra knoppen bij de hoppertafel zodat de boormeester vanaf het bordes de mixcontainer kan besturen.

Bij deze mixcontainer zijn twee bigbag frames geleverd. Deze kunnen bovenop de hoppertafel gezet worden zodat de kraan andere werkzaamheden kan doen. Verder heeft deze mixcontainer de speciale Bofram venturi, diverse aansluitingen waaronder een recycle mud aansluiting, en een vlotter niveaumeting.