Ontevreden over de prestaties van uw huidige HDD mix pomp systeem? Bofram past hem aan!

Bofram Techniek engineerd en realiseert efficiënte bentoniet en grout mix & pomp systemen. Met jarenlange ervaring en de wensen van de klant wordt het bentoniet mix pomp systeem zorgvuldig op maat gemaakt. Maar Bofram doet meer! Wij kunnen uw HDD mix pomp systeem ook aanpassen ongeacht de leverancier.

Waarom uw HDD mix pomp systeem aanpassen?

In de horizontaal gestuurde boor wereld wordt continu geïnnoveerd en dat is prachtig om te zien. Helaas brengen innovaties ook een kantelpunt met zich mee. Bij iedere innovatie moet de machine compleet nagelopen worden om te kijken of hij nog steeds efficiënt is onder de verschillende omstandigheden waarin hij gebruikt wordt. Een nieuwe zuinige pomp gaat misschien niet perfect samen met het huidige leidingwerk of een hogere druk geeft misschien snellere slijtage. Dit zijn allemaal dingen die vaak pas tijdens gebruik naar voren komen en vervelende gevolgen hebben. Daarnaast wordt een mix pomp systeem intensief gebruikt onder verschillende omstandigheden. Dit veroorzaakt natuurlijk veroudering wat ook een verminderde prestatie kan opleveren. Dus ben je nu niet 100% tevreden over de mix capaciteit, of prestatie van je huidige mix en pomp systeem? Of is je huidige mix pomp systeem verouderd en toe aan nieuwe onderdelen? Dan kunnen wij hem voor je aanpassen.

Waar moet ik aan denken bij aanpassingen?

Op het moment dat het mix pomp systeem niet meer naar behoren mixt kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn. Wanneer de pomp niet naar behoren werkt, kan het zijn dat deze onderhoud nodig heeft of dat de pompkeuze niet het beste is geweest voor dit mix pomp systeem. In het laatste geval moet er gekeken worden of dit met andere onderdelen opgelost kan worden of dat er een nieuwe pomp geplaatst moet worden. Wanneer de aanzuig niet genoeg bentoniet of grout poeder aanzuigt is het belangrijk dat er een aanpassing gedaan wordt aan de Venturi of hopper tafel. Ook kan de oplossing liggen in het aanpassen van het leidingwerk of het installeren van een passende Venturi zodat de vloeistofstroom geen restricties meer tegenkomt aan zowel de pers als aanzuig zijde.

Het is ook mogelijk dat je juist op zoek bent naar een toevoeging aan je mix pomp systeem. Denk bijvoorbeeld aan een autolaadkraan op de mix pomp unit om de big bag bentoniet boven de hopper tafel te hijsen of een pallet opberg systeem. Andere toevoegingen zijn een slanghaspel, een boorstangen rek, een schoonwatertank om de machine te reinigen en een afstandsbediening waarop o.a. de niveaumeting afgelezen kan worden. De boormeesters zelf weten vaak het beste welke handige toevoegingen het dagelijks werk makkelijker maakt. Bovenstaande aanpassingen kunnen door Bofram toegepast worden ongeacht de leverancier van het mix pomp systeem. We dragen graag bij aan het verbeteren van de prestaties van de mix unit en het gebruiksgemak en de ergonomie van de boormeesters.

Interesse?

Bent u niet tevreden met uw huidige HDD mix en/of pomp systeem? Of wil je iets aan je huidige mix pomp unit toevoegen? Neem dan contact met ons op! Dan kijken we samen naar het mix pomp systeem en geven we passend advies over een eventuele aanpassing. Wij passen elke HDD mix pomp unit aan, ongeacht de leverancier! Natuurlijk leveren wij ook complete HDD mix pomp systemen op maat. Meer informatie over ons HDD assortiment kun je vinden onder MUDD, HDD & Dämmer systemen.

Bofram HDD mix pomp systeem aanpassen
hdd unit onderhoud aanpassen leidingwerk
Powerpack