Hoe werkt een groutmixer / groutpomp?

We hebben het vaak over horizontaal gestuurd boren en de mix- & pomp systemen die je daarvoor nodig hebt. Bij Bofram Techniek ontwerpen en realiseren we deze systemen gebaseerd op de wensen van de klant. Zoals onze website laat zien, zijn er verschillende HDD systemen. Sommigen zijn puur voor het mixen van bentoniet of drillgrout en sommigen voor zowel het mixen als verpompen van de boorvloeistof. Maar hoe gaat zo’n systeem nu te werk? We zullen hier een groutmixer & groutpomp ineen toelichten.

Groutmixer en groutpomp systeem

Aan de voorkant van de machine zie je een trechter, dat is de hopper. Grout, het droge product, wordt in de hopper gegooid. Dit gebeurd ofwel met de hand, met een autolaadkraan (Bigbag), of het grout wordt via een aanzuigbuis uit een Bigbag gezogen. Onder de hopper tafel vind je een vlinderklep waarmee de opening vrij wordt gemaakt naar de venturi. Dit venturi systeem zorgt voor drukverschil zodat het drillgrout erin gezogen wordt en wordt meegevoerd met de waterstroom. Dit wordt ook wel het venturi effect genoemd. Gedurende dit proces wordt het grout poeder afgebroken in nog kleinere stukjes zodat het goed mixt met water wanneer het via de eductor nozzles aankomt in de mix tank. De eductor nozzles zorgen ervoor dat de substantie blijvend gemixt wordt. Wanneer de vloeistof door het midden van de eductor nozzle komt, trekt het ook grout van de achterkant van de eductor nozzle mee. Als de vloeistof door de ribben van de eductor nozzle komt, worden het grout nog een klein stukje verder afgebroken, net zoals in de venturi. Na een tijdje is het raadzaam om de viscositeit te controleren. Wanneer de substantie te dik is kun je extra water toevoegen. Wanneer de substantie te dun is kun je meer grout poeder toevoegen. Op het moment dat het drillgrout perfect is mag het doorstromen naar de boor rig en kan de boring beginnen en/of kan de loze ruimte die de boring gecreëerd heeft opgevuld worden.

Interesse in de specificaties van een groutmixer & groutpomp? Bekijk dan bijvoorbeeld de BFGMP 250 E.

hoe werkt een groutpomp voor drillgrout venturi systeem
Nozzles groutmixer & groutpomp

Bofram is gespecialiseerd in Bentoniet en Grout units voor gestuurde boringen

De door Bofram ontwikkelde en gebouwde groutmixers en groutpompen zijn 100% op afstand bedienbaar. Ze voorzien tijdens de gestuurde boring het proces van een gecontroleerde hoeveelheid bentoniet of grout oplossing. Op de afstandsbediening zijn de liters en werkdruk afleesbaar, tevens is het systeem voorzien van storingscodes zodat direct helder is waar het probleem zit.

Het totaalpakket is een super geavanceerd stuk gereedschap.
Voordelen: grote besparingen op o.a. brandstof, tijd, en bentoniet/grout oplossing, storingen zijn sneller detecteerbaar.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen of opmerkingen hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Advies of vragen over gestuurde boringen?

Bel voor een afspraak 0486-459045 of mail naar info@bofram.nl

Dit vind je misschien ook interessant

construction of a custom drilling truck for horizontal drilling23-min
Bofram hoge druk pomp set hdd bfp 2000 D met hydraulische steunpoten
Elektrische mix container
No-Dig
hoe werkt een groutpomp voor drillgrout venturi systeem